Grillezett káposzta
írta: Peitli Csilla
Ha a krumplin és a répán kívül más grillzöldséget keresel köretnek, próbálkozz a káposztával. Meglepő ízekkel találkozhatsz majd.
Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- 80 g vaj
- 1 db hagyma
- fél kk fokhagymás só
- 2 g bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Vágjuk fel a káposztát nyolc cikkre, és tegyük fel dupla alufóliára.
- Oszlassuk el rajta a vajat egyenlően, szórjuk meg a karikára vágott hagymával és sózzuk, borsozzuk.
- A káposztákat csomagoljuk be szorosan az alufóliába (egyenként vagy külön-külön) és tegyük fel a grillre sülni legalább 20 percig.
- Ezután ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha nem, visszatehetjük még pár percre.