Grillezett húsgolyó

írta: Peitli Csilla

Előételként, de körettel akár főtételként is jó megoldás a húsgolyók elkészítése. Kis méretük és könnyű fogyaszthatóságuk miatt igazi parti falatka!


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Kamado grill, Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 500 g darált marhahús
  • 1 db hagyma
  • 1 db tojás
  • 60 g zsemlemorzsa
  • 2 ek parmezán sajt
  • 1 ek tejszín
  • fél kk fokhagyma por
  • 1 kk só
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. A hagymát vágjuk fel apróra és egy kevés olajon dinszteljük meg. Így jobban kijönnek majd az ízei és finomabb lesz a a húsgolyó.
  2. A darált húst vegyük ki a hűtőből, majd tegyük egy tálba.
  3. Mehet bele az egész tojás, a sajt, a tejszín, a fűszerek, a kihűlt hagyma és a zsemlemorzsa. (Aki szereti tehet bele egy evőkanál friss petrezselymet is.)
  4. Keverjük össze alaposan és készítsünk belőle kis (kb. 2 cm) húsgolyókat.
  5. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  6. A húsgolyókat tegyük fel a sütőlapra és zárt tető alatt süssük 10 percig. Pár percenként forgassunk rajtuk egyet.
  7. Nagy adagot könnyebb kezelni, ha nyársra fűzve, együtt mozgatjuk őket.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.