Grillezett húsgolyó
írta: Peitli Csilla
Előételként, de körettel akár főtételként is jó megoldás a húsgolyók elkészítése. Kis méretük és könnyű fogyaszthatóságuk miatt igazi parti falatka!
Hozzávalók:
- 500 g darált marhahús
- 1 db hagyma
- 1 db tojás
- 60 g zsemlemorzsa
- 2 ek parmezán sajt
- 1 ek tejszín
- fél kk fokhagyma por
- 1 kk só
- 1 kk bors
Elkészítés:
- A hagymát vágjuk fel apróra és egy kevés olajon dinszteljük meg. Így jobban kijönnek majd az ízei és finomabb lesz a a húsgolyó.
- A darált húst vegyük ki a hűtőből, majd tegyük egy tálba.
- Mehet bele az egész tojás, a sajt, a tejszín, a fűszerek, a kihűlt hagyma és a zsemlemorzsa. (Aki szereti tehet bele egy evőkanál friss petrezselymet is.)
- Keverjük össze alaposan és készítsünk belőle kis (kb. 2 cm) húsgolyókat.
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A húsgolyókat tegyük fel a sütőlapra és zárt tető alatt süssük 10 percig. Pár percenként forgassunk rajtuk egyet.
- Nagy adagot könnyebb kezelni, ha nyársra fűzve, együtt mozgatjuk őket.