Grillezett homár farok
írta: Peitli Csilla
Ha szeretnél valami látványosat, de mégis egyszerűt készíteni, akkor a homár remek választás.
Hozzávalók:
- 4 db homár farok
- 60 g vaj
- 1 ek citromlé
- fél kk citrom héj
- 2 ek snidling
- 2 ek friss petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- fél kk só
- 2 ek olívaolaj
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Egy kisebb tálkában keverjük össze az olvasztott vajat a citromlével, a citrom héjjal, az aprított snidlinggel és petrezselyemmel, valamit a zúzott fokhagymával és a só felével.
- A homár farkat középen vágjuk félbe, de ne teljesen.
- Húzzunk bele egy nyársat, hogy megelőzzük a hús felpöndörödését.
- Kenjük le őket az olajjal, majd sózzuk és borsozzuk.
- Mehetnek is fel a grillre a homárok, a nyitott résszel lefelé.
- 5-6 perc után fordítsuk meg és egy nagy kanálnyi ízesített vajat kanalazzunk a homárra.
- Süssük további 5 percig, amíg a húsa teljesen átsül és már tálalhatjuk is.