Grillezett házi pizza
írta: Peitli Csilla
A házi készítésű pizza sokkal egyszerűbb, mint sokan képzelnék, és széles variálhatósága miatt könnyen személyre szabható!
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dl víz
- 1 csipet cukor
- 1 ek olaj
- 1 kk oregánó
- 2 ek pizzaszósz
- 15 dkg sajt
- 3 g só
Elkészítés:
- A vizet a cukorral keverjük el és egy kicsit melegítsük fel (kézmelegnél lehet melegebb, de semmiképpen ne legyen forró.
- A vízbe morzsoljuk bele az élesztőt és tegyük félre.
- A lisztet mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá az olajat, az oregánót és a sót, majd keverjük össze.
- Amikor már látszik, hogy az élesztő elkezdett dolgozni, öntsük bele a lisztes keverékbe és gyúrjunk belőle rugalmas tésztát.
- Tegyük félre a tésztát letakarva, amíg előkészítjük a grillt.
- A grillt melegítsük elő magas hőfokra zárt tető alatt.
- A sajtot reszeljük le, és bármilyen plusz hozzávalót szeretnénk feltenni vágjuk fel vagy készítsük elő. (3-4 feltétnél többet egyszerre nem érdemes feltenni, mert elnyomják egymás ízét.)
- A tésztát ekkor nyújtsuk vékonyra, kenjük le a pizza szósszal, majd elszórva - ne zsúfoltan, hogy a tészta majd teljesen át tudjon sülni - helyezzük fel rá a választott feltéteket vagy csak a sajtot.
- Egy pizzalapát segítségével tegyük át a grillre, és 10-15 perc alatt süssük ropogósra.