Grillezett halloumi vizitormával

írta: Peitli Csilla

A grillezett sajtok nagyágyúja a halloumi, ami nem olvad, de ízekben gazdag. Vízitormával pedig egészen különleges vegetáriánus fogás készíthető belőle.


Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 8 szelet halloumi
  • 8 ek olívaolaj
  • 100 g kilantró
  • 60 g vízitorma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek vörösborecet
  • 1 db chili paprika
  • 2 g só

Elkészítés:

  1. Késsel aprítsuk fel egyszerre a kilantrót és a vízitormát. Tegyük egy tálba.
  2. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, 6 evőkanál olajat, az ecetet és a kockákra vágott chilit, valamint a sót.
  3. Keverjük össze jól és tegyük félre állni.
  4. A grillt melegítsük fel magas hőfokra.
  5. A sajtokat olajozzuk be és tegyük fel sütni.
  6. 2-3 perc alatt süssük meg az egyik, majd fordítás után a másik oldalát is.
  7. Tálaláskor egy sajtra kanalazzunk egy kanál vízitorma mártást és már kínálhatjuk is krumplival vagy friss salátával.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.