Hozzávalók:
- 250 gramm halloumi
- 1 db citrom
- 1 csokor Petrezselyem
Elkészítés:
- A sajtot vágd fel 1 cm széles szeletekre, majd aprítsd fel a petrezselymet.
- A grillt melegítsd fel közepes hőfokra és vékonyan olajozd be a rácsokat.
- Közvetlenül a rácsra tedd fel a sajtszeleteket és süsd őket 2 percig, amíg a külsejük meg nem keményedik egy kicsit. Ekkor fordíts rajtuk egyet és a sajtszeletek másik oldalát is süsd további két percig.
- A sajtot petrezselyemmel megszúrva, citromgerezdekkel körítve tálald.
Extra tippek:
- A ropogósra sülő sajt kiváló vegetáriánus fogás. Köretként grillezett zöldségeket tálalj, amiket akár a sajttal együtt is megsüthetsz. Gyors és igen látványos finomság lesz belőle.
- Zöld salátákat is dúsíthatsz a grillezett sajttal, de ebben az esetben ne szeletekre, hanem kisebb kockákra vágd a sajtot és serpenyőben pirítsd meg az oldalukat.
- A sajt ízvilága külön sózást, fűszerezést nem igényel, de az ínyencek kipróbálhatják a fokhagymás-chilis pácban érlelt halloumit is.