Grillezett görögdinnye szeletek
írta: Peitli Csilla
A görögdinnye önmagában is tökéletes desszert egy grillvacsora után, de ha már úgy is felfűtötted a masinát, nyugodtan rá is dobhatsz pár szelet dinnyét. Persze a megfelelő ízesítéssel!
Hozzávalók:
- 1 db görögdinnye
- 1 db citrom
- 1 ek napraforgó olaj
- 60 ml méz
- 2 ek menta
- 2 csipet só
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- Egy kisebb tálkában keverjük ki a mézet az egy citrom levével és reszelt héjával.
- Adjuk hozzá az olajat is és dolgozzuk össze.
- A dinnyét vágjuk vékonyabb, körülbelül 1,5 cm-es szeletekre, majd kenjük le a mézes, citromos mázzal őket.
- Tegyük fel a grillre a dinnyét és oldalanként 2 perc alatt kapassuk meg a külsejét.
- Tálaláskor az apróra vágott mentával és egy kevés sóval szórjuk meg!