Grillezett görögdinnye
írta: Peitli Csilla
A grillezés végén, amikor már mindenki jól lakott, eljön az ideje a kísérletezésnek. A szokatlan alapanyagok nyári tárházából nem maradhat ki a görögdinnye sem, ami igazán izgalmas lesz grillezés után.
Hozzávalók:
- 1 db lime leve és héja
- 60 g méz
- 1 kisebb db görögdinnye
- 1 ek olaj
- 1 ek pehelysó
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Egy kisebb tálkában keverjük el a lime levét és héját a mézzel és az olajjal. (Használjunk valamilyen semlegesebb ízű olajat, mint a napraforgó.)
- A lime keverékkel kenjük le a cikkelyekre vágott dinnye szeleteket, majd tegyük fel a grillre.
- Körülbelül oldalanként 2 perc alatt pirítsuk meg és süssünk a gyümölcsbe grilljeleket.
- Pici sóval és esetleg mentával meghintve tálaljuk.