Hozzávalók:
- 450 g gomba
- 1 fej kelkáposzta
- 2 db sárgarépa
- 1 db lilahagyma
- 220 ml majonéz
- 3 ek cukor
- 120 ml almaecet
- 2 ek olaj
- 4 db zsemle
- 220 ml bbq szósz
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grillt magas hőfokra.
- Amikor felmelegedett a grill, tedd fel a gombát, és időnkénti fordítással süsd kb. 20 percig a fejeket, amíg bebarnulnak és megpuhulnak. Ezután tedd félre őket kihűlésig, majd két villa vagy speciális hústépő villa segítségével forgácsold szét a gombákat.
- Amíg a gombák sülnek, készítsd el a salátát a szendvicsbe. Ehhez a káposztát, arépát és a hagymát is végd vékony csíkokra, és egy tálban keverd össze.
- Ezután jöhet a saláta szósza, amihez a majonézt, az almaecetet és a cukrot keverd össze, amjd öntsd rá a zöldségekre.
- Közben egy serpenyőben melegítsd fel az olajat és a szétszedett gombát keverd össze benne a bbq szósszal. Süsd pár percig a keveréket, amíg a szósz rákaramellizálódig a gombára.
- A zsömléket vágd féle, pirítsd meg belülről őket és állítsd össze a szendvicset. A kenyérre halmozz a salátából, majd erre tegyél a gombából, végül jöhet a szendvics teteje.
Extra tipp:
- Ha gázgrillt használsz, akkor a sütés előtt készíts elő egy kis adag fát a fütöléshez, és csak akkor tedd fel a gombát a grillre, ha már szépen füstöl a fa.
- Csípősséget csempészhetsz az ételhez, ha a káposzta mártásába egy kis chilit vagy chili pelyhet keversz.
A gomba szétszedéséhez használj hústépő villát.