Hozzávalók:
- 250 g gomba
- 60 g vaj
- 2 g kapor
- 2 g só
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- Az alaposan megmosott gombákról itasd le a vizet, és húzd nyársra őket. Egy nyársra 3-4 darab kerüljön csak, hogy ne zsúfolódjanak össze a darabok.
- A grillt melegítsd elő közepes hőfokra, és amíg melegszik, készítsd elő a vajas fűszeres feltétet.
- Ehhez a puha vajat alaposan kavard ki a sóval, apróra vágott kaporral és a zúzott fokhagymával.
- Ezt a vajas krémet kend fel a gombás nyársakra, majd tedd fel őket a grillre sülni. 5 percenkénti forgatással süsd a gombákat 10-15 percig, vagy amíg megpuhulnak. Ha maradt még a vajból, sütés közben azt is kend rá a gombára.
Extra tippek:
- Kapor helyett használhatsz kakukkfüvet is, az is jól megy a gombához.
- Ha fanyársat használsz, akkor a sütés előtt fél órával áztasd be őket egy tál meleg vízbe, hogy a grillen ne égjenek meg.
- A fokhagymát lecserélheted fokhagymaporra vagy fokhagymás sóra is.
A grillezhez használj acél dupla nyársakat a biztosabb tartás érdekében.