Hozzávalók:
- 250 g gesztenye
- 1 tk só
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Amíg a grill melegszik, készítsd elő a gesztenyéket. Egyesével fektesd a gesztenyét a leglaposabb oldalára és vágj egy éles késsel X-et a héjra. Ne túl mélyen, de eléggé ahhoz, hogy a héjat átvágd.
- A gesztenyéket helyezd egy öntöttvas serpenyőbe vagy sütőlapra, és időnkénti mozgatással kezd el pirítani őket.
- 8-10 perc általában elég a gesztenyének.
- Vedd le a parázsról a gesztenyét és még a héjában, amíg meleg, szórd meg a sóval. Azonnal tálalhatod.
Extra tippek:
- Nézd át a gesztenyéket a sütés előtt. A kiszáradt vagy penészes darabokat dobd ki, ezek íze még a mosás és áztatás után sem lesz jó, a száraz gesztenye pedig még meg is keményedik annyira, hogy élvezhetetlenné válik.
- Biztosan tudod, hogy elkészült a gesztenye, ha vágás mentén szétnyílik a héj, és aranybarnára pirul.
A gesztenye grillezéséhez használj öntöttvas sütőlapot.