Hozzávalók:
- 12 db füge
- 4 db nyárs
- 100 g mascarpone
- 20 g porcukor
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra.
- Mosd meg, majd szárítsd meg a fügéket és végül vágd őket hosszában ketté.
- Három-három felet tűzz fel óvatosan a nyársakra, majd a gyümölcshúsos felületükkel lefelé helyezd őket fel a grillre.
- Két perc alatt megjelennek a grillcsíkok és már veheted is le őket a rácsról, nehogy túlsüljenek. Ezután hagyd őket kihűlni.
- A mascarponét közben keverd el a porcukorral, majd a kihűlt fügékre halmozva tálald desszertként a grillezett gyümölcsöt.
Extra tippek:
- Ehhez a recepthez kiválóan megy a csokoládé öntet. Akár bolti, akár házi csokiszószt használsz, semmiképpen nem csalódhatsz.
- Ez a fűszerektől mentes, natúr recept izgalmasabbá tehető, ha a fügét sütés előtt megszórod fahéjjal vagy esetleg forralt boros fűszerkeverékkel. Ebben az esetben a főszerek előtt egy kis olajjal kend le a félbevágott fügéket.