Grillezett fokhagymás kenyér

írta: Peitli Csilla

Aranybarna és ropogós kenyér kívül, de belül egy ízletes, illatos, omlós bél várja, hogy köretként vagy magában elfogyasszuk.


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 8 szelet kenyér
  • 3 ek vaj
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/alacsony hőfokra.
  2. A vajat, az olajat és az apróra vágott fokhagymát tegyük egy kisebb tálkába, majd ezt lefedve melegítsük a mikróban fél percet.
  3. A megolvadt zsíradék ekkora átveszi a fokhagyma aromáját, és egy kellmesen ízesített vajat kapunk.
  4. Ezzel kenjük meg a kenyerek mindkét (!) oldalát, majd mehetnek a szeletek a grillre pirulni. Amikor a szeletek aranybarnára váltanak, és elkezd kirajzolódni a grilljel, már vehetjük is le a grillről tálalni.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.