Grillezett fokhagymás kenyér
írta: Peitli Csilla
Aranybarna és ropogós kenyér kívül, de belül egy ízletes, illatos, omlós bél várja, hogy köretként vagy magában elfogyasszuk.
Hozzávalók:
- 8 szelet kenyér
- 3 ek vaj
- 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/alacsony hőfokra.
- A vajat, az olajat és az apróra vágott fokhagymát tegyük egy kisebb tálkába, majd ezt lefedve melegítsük a mikróban fél percet.
- A megolvadt zsíradék ekkora átveszi a fokhagyma aromáját, és egy kellmesen ízesített vajat kapunk.
- Ezzel kenjük meg a kenyerek mindkét (!) oldalát, majd mehetnek a szeletek a grillre pirulni. Amikor a szeletek aranybarnára váltanak, és elkezd kirajzolódni a grilljel, már vehetjük is le a grillről tálalni.