Grillezett fahéjas alma
írta: Peitli Csilla
Kiváló őszi/téli fogás ez a grillezett alma, amelyet a csipetnyi fahéj tesz igazán különlegessé, na meg az a tény, hogy köretként és desszertként is tálalható.
Hozzávalók:
- 2 db alma
- 120 ml víz
- 60 ml citromlé
- 2 ek barna cukor
- 1 kk fahéj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Az almáknak távolítsuk el a magházát, majd vágjuk fel fél cm-es szeletekre.
- Keverjük össze a vizet és a citromlét egy nagyobb tálba, és tegyük bele az almaszeleteket a vízbe.
- Az almákat tegyük fel a grillre, és 6-8 perc alatt pirítsuk meg őket egyszeri fordítással.
- Egy kisebb tálba keverjük össze a fahéjat és a cukrot.
- Amikor az almák elkészültek, vegyük le őket a grillről és azonnal szórjuk meg őket a fahéjas cukorral.
- Ha desszertként tálaljuk adhatunk hozzá tejszínhabot vagy fagylaltot, karamellaszószt és némi aprított diót. Ha sertéshús mellé köretnek szánjuk, akkor egy kis só is kerülhet a fahéjas cukorba és egy kevés menta az almák tetejére.