Grillezett eper
írta: Peitli Csilla
Szereti az újdonságokat, a grillezést és még az epret is? Akkor próbálja meg kombinálni a kettőt!
Hozzávalók:
- 450 g eper
- 3 ek vaj
- 1 ek méz
- 1 kk citromhéj
- 1 csipet só
- 2 db citrom gerezd
Elkészítés:
- A megmosott és száruktól megtisztított epreket húzzuk nyársra.
- A vajat olvasszuk fel egy kisebb tálkában.
- Keverjük el benne a mézet, a citromhéjat és a csipet sót.
- Az epreket kenjük le a vajas keverékkel.
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra és tegyük fel a nyársakat sülni.
- Pár perc alatt karamellizáljuk kissé a gyümölcsöket, miközben folyamatosan kenegessük a vajas szósszal.
- A grillről levett gyümölcsre csurgassunk egy kevés citromlét a gerezdekből és fagyival vagy tejszínhabbal tálaljuk.