Grillezett endívia feta sajttal
írta: Peitli Csilla
Különleges ízharmónia jellemzi ezt a látványos előételt, ami, bár bonyolultnak tűnik, nagyon egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók:
- 4 db endívia
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- 2 kk friss rozmaring
- negyed kk só
- negyed kk bors
- 30 g pisztácia
- 50 g szárított cseresznye
- 3 ek feta sajt
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Egy kisebb edényben keverjük össze az apróra vágott fokhagymát az olajjal, a balzsamecettel, a rozmaringgal és a sóval, borssal.
- Ebben a pácban forgassuk meg a félbevágott endíviákat és hagyjuk, hogy beszívja az aromákat.
- Amikor a grill felmelegedett, az endíviákat tegyük fel a grillre és süssük először 5, majd fordítás után még 3 percig.
- Amikor megpuhul a saláta és megjelennek a grilljelek is, akkor vegyük is le a grillről.
- Tányérokra rendezzük az endíviákat, majd szórjuk meg az aprított pisztáciával, cseresznyével és morzsoljuk a tetejükre a feta sajtból.
- Azonnal tálalhatjuk is.