Grillezett édesburgonya mézes vajjal
írta: Peitli Csilla
Húsok mellé őszi köretnek remek választás az édesburgonya, de ez a változat még desszertnek is kiváló.
Hozzávalók:
- 4 db édesburgonya
- 2 ek olaj
- 2 ek bbq fűszerkeverék
- 70 g méz
- 90 g vaj
- 1 csipet só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 190 fokra és készítsük elő két zónás grillezésre.
- Az édesburgonyákat szurkáljuk meg egy villával és kenjük le olajjal.
- A választott fűszerkeverékkel ízesítsük, majd mehetnek is fel a grill hűvösebb felére.
- Ide tegyük fel egy kis edénykébe a mézet is, majd hagyjuk őket 45-60 percre magukra.
- Amikor a krumpli teljesen megpuhul, vegyük le és a középen nyissuk szét.
- A mézet keverjük ki a szobahőmérsékletű vajjal, ízesítsük a csipet sóval, majd ebből kanalazzunk egy keveset az édesburgonyára.