Grillezett édesburgonya mézes vajjal

írta: Peitli Csilla

Húsok mellé őszi köretnek remek választás az édesburgonya, de ez a változat még desszertnek is kiváló.


Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db édesburgonya
  • 2 ek olaj
  • 2 ek bbq fűszerkeverék
  • 70 g méz
  • 90 g vaj
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 190 fokra és készítsük elő két zónás grillezésre.
  2. Az édesburgonyákat szurkáljuk meg egy villával és kenjük le olajjal.
  3. A választott fűszerkeverékkel ízesítsük, majd mehetnek is fel a grill hűvösebb felére.
  4. Ide tegyük fel egy kis edénykébe a mézet is, majd hagyjuk őket 45-60 percre magukra.
  5. Amikor a krumpli teljesen megpuhul, vegyük le és a középen nyissuk szét.
  6. A mézet keverjük ki a szobahőmérsékletű vajjal, ízesítsük a csipet sóval, majd ebből kanalazzunk egy keveset az édesburgonyára.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.