Grillezett édesburgonya köret
írta: Peitli Csilla
A krumpli egészségesebb, színesebb változata, amiből izgalmas és finom köret készül. Húsok, sajtok mellé is kiváló, de önmagában is tökéletes vacsora.
Hozzávalók:
- 3 db édesburgonya
- 3 ek olívaolaj
- 1 kk chili por
- 1 kk só
- 2 g bors
- 1 ek méz
- 50 g friss sajt (feta, queso)
- 1 csomag snidling
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk fel hasábokra.
- Forgassuk bele 2 evőkanál olajba és tegyük egy mikrózható tálba.
- Fedjük le fóliával és mikrózzuk 8 percig a legmagasabb fokozaton.
- Ezután vegyük le a fóliát és mikrózzuk újabb 4 percig.
- Közben keverjük össze a chili port, a sót, a borsot és a maradék olajat, majd ebbe forgassuk bele újra a krumplit.
- Tegyük a grillre és süssük oldalanként 3 percig, hogy megpiruljanak a gerezdek.
- A grillről levéve tegyük tálba és locsoljuk meg a mézzel, szórjuk rá a sajtot és az aprított snidlinget.