Grillezett édesburgonya egészben
írta: Peitli Csilla
Az édesburgonya egy igazi őszi finomság, ami magában is tökéletes, de egy pár kiegészítő hozzávalóval feldobva még ízletesebb köret lesz belőle húsok, sajtok mellé.
Hozzávalók:
- 4 db édesburgonya
- 4 ek tejföl
- 150 g sajt
- fél kk chili por
- 2 ek metélőhagyma
- fél kk só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/alacsony hőfokra.
- A burgonyákat egyesével csomagoljuk be alufóliába szorosan, majd tegyük fel a grillre.
- Zárt tető alatt süssük legalább 40 percig, majd ellenőrizzük a puhaságát. Ehhez egy fogóval próbáljuk óvatosan összenyomni a krumplikat. Ha nem sikerül, tegyük még vissza 15-20 percre, mérettől függően.
- A tejfölt keverjük ki a sóval és a chilivel, majd adjuk hozzá az aprított metélőhagymát.
- Amikor a krumpli elkészült, óvatosan csomagoljuk ki.
- Kicsit nyomjuk össze a két szélét, hogy középen kinyíljon a burgonya.
- Ebbe a részbe kanalazzunk a tejfölből, majd szórjuk meg sajttal.
- Végül tegyük vissza még 5 percre, hogy a sajt is megolvadhasson.