Grillezett édesburgonya citromos mázzal
írta: Peitli Csilla
Kiváló őszi köret az édesburgonya, ami ezúttal kellemes citrusos mázat kap az édesség ellensúlyozására.
Hozzávalók:
- 1 kg édesburgonya
- 70 ml olívaolaj
- ízlés szerint só
- 1 kk citrom héj
- 2 ek citromlé
- 2 ek koriander zöld
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Az édesburgonyát pucoljuk meg és szeleteljük fel vastagabb darabokra.
- Locsoljuk meg 3-4 evőkanálnyi olívaolajjal, ezzel vonjuk be jól a burgonya szeleteket, majd sózzuk meg ízlés szerint.
- Amikor a grill már elég meleg, tegyük fel a krumplikat egy sorba a rácsokra és 3-6 perc alatt süssük meg az egyik, majd a másik oldalt is.
- Közben tegyük egy tálba a többi hozzávalót, jól keverjük össze és várjunk a krumplikra.
- Amikor megpuhult a krumpli és a szélei egy kissé megpirultak, forgassuk meg ebben a mázban és azonnal, még melegen kínáljuk.