Grillezett édesburgonya citromos mártással
írta: Peitli Csilla
Friss ízek, gyors elkészítés és egészséges hozzávaló. Ezzel a recepttel minden partin és vacsorán sikert aratsz majd.
Hozzávalók:
- 1 kg édesburgonya
- fél db lila hagyma
- 60 ml citromlé
- 2 kk citromhéj
- 3 ek olívaolaj
- negyed kk só
- 2 g bors
- 1 db chili
- 2 dl görög joghurt
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grill közepes hőfokra.
- A hagymát vágjuk fel apróra és keverjük el a citromlével. Tegyük félre, hogy érjenek az ízek, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
- A burgonyákat hámozzuk meg és vágjuk fel vékony, (fél centis) karikákra.
- A burgonyát tegyük egy nagyobb tálba és öntsünk rá 2 evőkanál olajat valamint egy kevés sót és borsot. Jól dolgozzuk össze és már mehet is a grillre.
- Oldalanként 5 perc alatt pirítsuk meg az édesburgonyát.
- Közben a hagymához adjuk hozzá a citromhéjat, a maradék olajat, a kimagozott és apróra vágott chilit.
- A joghurtot tegyük egy kis tálkába a tálalásra szánt tányér közepére. Rendezzük el körülötte a burgonyát, amit locsoljunk meg a hagymás, citromos öntettel.