Hozzávalók:
- 5 db édesburgonya
- 45 ml olívaolaj
- 7 g kakukkfű
- 4 ger fokhagyma
- 3 g frissen őrölt bors
- 7 g só
Elkészítés:
- A grillt melegítsd elő 200 °C-ra.
- Az édesburgonyát hámozd meg és vágd fel falatnyi darabokra.
- Egy edényben keverd össze a felaprított burgonyát az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Ügyelj rá, hogy a fűszerek egyenletesen fedjék be a krumpli felszínét.
- Helyezd a krumplit egy sütőlapon vagy egy edényben a grillre, és néhányszori mozgatás mellett süsd puhulásig. Ez a krumplidarabok méretétől függően 20-30 percet vesz igénybe.
- A frissen kisült édesburgonyát azonnal tálald. Ekkor még megszórhatod friss rozmaringgal és kakukkfűvel.
Extra tippek:
- Az édesburgonya sütéséhez használt felületet nem szükséges külön beolajozni, pont elég a leragadásmentes sütéshez az a mennyiség, amelyet előkészítés közben öntesz a burgonyára.
- A burgonya olajozásához használhatsz zárható zacskót is, amibe beleöntve a hozzávalókat, nem kell összepiszkolnod a kezed. A módszer tiszta és gyors keverést tesz lehetővé.
- A burgonya édes íze kiválóan ellensúlyozható egy kis sós hozzávalóval: az elkészült köretet szórd meg összemorzsolt feta sajttal.
A burgonya sütéséhez használj rozsdamentes grillkosarat!