Grillezett denevérszárnyak Halloweenre
írta: Peitli Csilla
Izgalmas csemege Halloweenre, aminek még a gyerekek is örülnek. A fekete babpasztával színezett szárnyak tökéletesek az alkalomra és nagyon finomak.
Hozzávalók:
- 2 kg csirkeszárny
- 120 ml fekete babpaszta
- 60 ml szójaszósz
- 60 ml szezámolaj
- 60 ml víz
- 3 ek sriracha szósz
- 2 ek barna cukor
- 2 ek rizsecet
- 4 gerezd fokhagyma
- fél kk kínai ötfűszer-keverék
- 5 ek olaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Egy aprítóba tegyük a fekete babpasztát (kínai, koreai, ázsiai boltokban kapható), a szójaszószt, a szezámolajat, a vizet, a sriracha szószt, a barna cukrot, a rizsecetet, a fokhagymát és a fűszerkeveréket. Dolgozzuk össze, amíg egy sima szószt nem kapunk.
- A szószt tegyük fel egy lábosban az oldalégőre és alacsony hőfokon sűrítsük be 5 perc alatt.
- A csirkeszárnyakat tisztítsuk meg, de hagyjuk egyben, hogy jobban hasonlítsanak a denevér szárnyakra.
- Kenjük le őket alaposan az olajjal és sózzuk be a húst.
- A csirkéket tegyük fel a grillre és süssük őket készre 18-25 perc alatt.
- A megsült szárnyakat forgassuk meg a korábban elkészített sötét szószban és már kínálhatjuk is.