Hozzávalók:
- 2 szelet filé csuka
- 3 ek olaj
- 3 ek citromlé
- 2 db citrom
- 3 db paradicsom
- fél db lilahagyma
- 1 db jalapeno paprika
- 1 ger fokhagyma
- 10 g só
- 10 g bors
- 5 ml tabasco szósz
- fél marék koriander levél
Elkészítés:
Melegítsd elő a grillt közepes fokra, amikor felmelegedett, olajozd meg a rácsokat.
Amíg melegszik a grill, készíts egy pácot 2 evőkanál olajból, 5 g sóból és borsból, valamint 2 evőkanál citromléből. Ezzel a páccal kend le óvatosan a filék mindkét oldalát, majd tedd fel sülni.
Zárt fedő mellett 4-5 percig süsd a halat oldalanként.
A hal mellé tedd a rácsra a citromból vágott karikákat is, majd a végén ezzel tálald a fogást.
A hal mellé készítsd el a mexikói pico de gallo salátát. Ehhez a paradicsomokat magozd ki, majd vágd apróra, aprítsd fel a hagymát, fokhagymát, jalapeno paprikát és a koriander zöldet is. Egy nagy tálba keverd össze őket, majd locsold meg 1 evőkanál citromlével, ugyanennyi olívaolajjal, a Tabascóval, végül szórd meg a maradék sóval, borssal.
Extra tippek:
Könnyebben tudod a halat megfordítani, ha halkosarat használsz. Amennyiben nincs ilyened, egy nagyobb spatulát hívj segítségül, amelyre ráfér a hal.
A Tabasco helyett használhatsz más paradicsomos alapú csípős szószt is, még a Worcestershire-szósz is szóba jöhet.
A citrom helyett használhatsz lime-ot, vagy vegyesen a kettőt az autentikusabb ízekért.