Grillezett csirkeszárny barackos páccal
írta: Peitli Csilla
Édeskés, ragacsos és enyhén csípős páca miatt igazán maradandó élmény készülhet az egyszerű csirkeszárnyból is.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 180 g baracklekvár
- 3 ek bourbon
- 2 ek citromlé
- 2 ek szójaszósz
- fél ek csípős paprika szósz
Elkészítés:
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a lekvárt, a bourbont, a citromlét, a szójaszószt és az erős paprika szószt.
- Fél-egy decit vegyünk ki belőle, a többihez pedig adjuk hozzá a megtisztított és ketté vágott csirkeszárnyakat.
- Jól forgassuk bele a pácba a húst és tegyük be hűtőbe pihenni vagy legalább, amíg felmelegszik a grill.
- A grillt melegítsük elő alacsony hőfokra.
- Tegyük fel a húsokat sülni. Zárt tető alatt 10 percig süssük őket, majd fordítsuk meg a szárnyakat és süljenek újabb 10-15 percig, amíg szépen meg nem pirulnak.
- A félretett szósszal kínáljuk!