Grillezett csirkemell whiskey mázzal
írta: Peitli Csilla
Ha szeretnél valami különlegeset kihozni az olyan mindennapi alapanyagból is, mint a csirke, ez a recept jó kiindulóalap. A fahéjas whiskey önmagában is kuriózum.
Hozzávalók:
- 6 db csirkemell
- 1 ek bbq fűszerkeverék
- 120 ml ketchup
- 60 ml édes chili
- 2 ek cukor
- 2 ek almaecet
- fél kk hagymapor
- negyed kk fokhagyma por
- negyed kk cayenne bors
- 120 ml fahéjas whiskey
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Egy szószos edénybe keverjük össze a ketchupot, az édes chilt, a cukrot, az ecetet, a hagyma és a fokhagyma port, valamint a cayenne borsot.
- Kezdjük el melegíteni az oldalégőn és forrástól számított 3 perc múlva adjuk hozzá a whiskey-t is.
- Ekkor még főzzük 3-5 percig, hogy jól összeérjenek az ízek, majd tegyük félre.
- A csirkéket szórjuk meg a bbq fűszerkeverékkel és mehetnek is fel a grillre.
- Süssük a húst 8-10 percig, majd kenjük le alaposan a korábban elkészített mázzal.
- Süssük újabb 2 percig, hogy a szósz rápiruljon a húsra.
- A maradék mázzal kínáljuk.