Grillezett csirkeburger
írta: Peitli Csilla
A marhahúson túl is érdemes gondolkodni, amikor bugert készítünk. A csirke ugyanolyan ízes és kevésbé zsíros alternatíva lehet.
Hozzávalók:
- 1,8 kg darált csirkehús
- 3 ek olívaolaj
- 180 g panko morzsa
- 150 g parmezán sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 kk bors
- 3 ek Worcestershire szósz
- 150 ml saláta öntet
- 16 db Hamburger zsemle
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Egy nagyobb edényben keverjük össze a húspogácsának valót. Ehhez a csirkét jól dolgozzuk el a zúzott fokhagymával, a borssal, a Worchestershire szósszal, a sajttal, a morzásval és a saláta öntettel.
- Készítsünk pogácsákat a húsból.
- A pogácsát mindkét oldalát kenjük le olajjal.
- Tegyük fel a húspogácsákat egy kicsit távolabb a hőforrástól, hogy egyenletesen sülhessenek. Süssük őket 5-7 percig oldalanként, és már kész is, hogy összeállíthassuk a burgert.
- A ketté vágott zsemlék belsejét pirítsuk meg 1 perc alatt a grillen, majd a kedvenc zöldségeinket és szószainkat rétegezve tegyük össze a szendvicseket.