Grillezett csirke szilva salátával
írta: Peitli Csilla
Könnyű, egyszerű és egészséges fogás csirkéből és gyümölcsből.
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell
- 2 ek olívaolaj
- 4 db szilva
- 80 g szeletelt mandula
- 1 db kis hagyma
- fél marék petrezselyem
- 1 csomag arugula saláta
- 3 g só
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A csirkeszeleteket sózzuk (és ha szeretjük borsozzuk is).
- Leolajozott rácsokon, süssük a csirkét 4-6 perc alatt oldalanként aranybarnára.
- A szilvákat vágjuk félbe és magozzuk ki és süssük meg a szilvát is 6-8 perc alatt.
- A szeletelt mandulát közben pirítsuk meg egy száraz serpenyőben vagy vaslapon 3-5 perc alatt, majd keverjük össze az apróra vágott hagymával és petrezselyemmel.
- A grillről levett szilvákat felezzük még el és keverjük el az arugula salátával. Ehhez adjuk hozzá a mandulát keveréket és végül tálaljuk a csirkével.