Grillezett csirke saláta
írta: Peitli Csilla
A cézár saláta ihlette meg ezt a finom és könnyű vacsorának szánt receptet, ami a kenyér roppanását a bundázott csirkével emeli be az ételbe. A grillen hamar elkészül, akár nagyobb adagban is.
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell filé
- 1,5 ek mustár
- 6 ek parmezán sajt
- 1 db szardella
- 70 g panko
- 2 fej római saláta
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek citromlé
- 2 g só
- 2 g bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Készítsük el a mustáros pácot a mustár, a sajt fele és a szardella összekeverésével.
- A csirkeszeleteket sózzuk és borsozzuk. A grill lapot olajozzuk be, és tegyül fel sülni a csirkéket 4 percig.
- Ezután fordítsuk meg, és kenjük le a mustáros páccal, majd szórjuk meg pankó morzsával. Ecsettel egy kevés olajat vigyünk fel a bundára, hogy ropogósabbra süljön a panír.
- Zárt tető alatt süssük 5 percig, majd a másik oldalt is készítsük el így, és süssük újabb 2 percig a csirkét.
- Ezután tegyük félre 5 percig pihenni, majd kisebb darabokra felvágva adjuk a salátához.
- A salátának való római salátát közben szedjük leveleire és egy pici olajjal kezeljük le mindkét oldalt.
- Tegyük fel a grillre és 2 perc alatt grillezzük meg a leveleket.
- Ezután tegyük a a saláta egy negyedét minden tányérra, öntsük le a citromlével, egy kevés olajjal és a maradék sajttal. Tányéronként egy felszeletelt csirkét tegyünk a saláta tetejére, és kínáljuk örömmel!