Grillezett csirke koreai módra

írta: Peitli Csilla

Különleges ízekre vágysz? Próbáld ki ezt a koreai receptet!


Elkészítési idő: pihentetés + 50 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db csirke
  • 2,4 dl szójaszósz
  • 3 ek rizsecet
  • 2 ek méz
  • 2 ek koreai paprikapaszta
  • 2 ek gyömbér
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek szezámmag
  • 2 kk szezám olaj
  • 1 szál újhagyma

Elkészítés:

  1. Keverjük össze egy nagyobb edénybe a szójaszószt az ecettel, a mézzel, a chili pasztával, a reszelt gyömbérrel és a zúzott fokhagymákkal.
  2. Osszuk ketté a szószt és az egyiket tegyük egy nagyobb edénybe.
  3. Ebbe az edénybe tegyük a darabokra vágott csirkét és jól vonjuk be a páccal.
  4. Hűtőben pihentessük 4 órát.
  5. A pác másik feléhez pedig adjuk hozzá a szezámmagot, a szezámolajat és a felkarikázott újhagymát. Ez lesz a mártogatós a csirkéhez, úgyhogy tegyük félre tálalásig.
  6. Amikor eleget pihent a csirke, vegyük ki a hűtőből és melegítsük elő a grillt.
  7. Két zónás grillezésre készüljünk.
  8. A csirkéket tegyük fel bőrrel lefelé a melegebb részre és 10 perc alatt pirítsuk meg a külsejüket.
  9. Ezután tegyük át a hűvösebb részre és zárt tető alatt süssük készre a csirkéket. (Használhatunk maghőmérőt, hogy ne süssük alul vagy túl a húst.)
  10. Tegyük a csirkéket egy nagyobb tálra és a félretett mártogatóssal kínáljuk. (Tálalás előtt akár meg is forgathatjuk benne a húst és akkor nem mindenki közös tálba mártogat.)

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.