Grillezett ceruza bab
írta: Peitli Csilla
Gyors köret, ami egészséges, jól mutat a tányéron és a húsimádóknak baconnel is kínálható.
Hozzávalók:
- 500 g ceruza bab
- 1 db citrom
- 3 ek olívaolaj
- 250 g ricotta
- 1 kk só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A ceruza babokat tegyük zöldségkosárba (vagy készítsünk belőlük kisebb rőzséket egy fél baconnel rögzítve a közepükön).
- Tegyük fel a babokat a grillre és süssük őket 8 percig, amíg megpirulnak.
- Közben a ricottát keverjük ki az olajjal, a só 3/4-ével és a citrom héjával. (Tehetjük aprítóba, hogy jobban összekeveredjenek az ízek.)
- Az elkészült ricottát terítsük szét a kínáló tálon, és erre halmozzuk a babokat.
- Locsoljuk meg citromlével, sózzuk és borsozzuk az egészet.