Grillezett cékla saláta

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: 80 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 8 db cékla
  • 20 ml olívaolaj
  • fél db hagyma
  • 2 ek málnaecet
  • 60 ml dióolaj
  • 80 g feta sajt
  • 5 g só
  • 3 g bors
  • 2 ek friss petrezselyem

Elkészítés:

  1. Mosd meg és vágd félbe a céklákat.
  2. Két nagy méretű alufólia lapot tépj le, majd helyezz fel 4-4 fél céklát mindegyik lapra.
  3. Öntözd meg olívaolajjal, majd csomagold be a céklákat, ügyelve a szélek lezárására.
  4. Tedd a csomagokat a 175 °C-ra előmelegített grill felső rácsára, és körülbelül egy óra alatt süsd puhára a céklát.
  5. Amikor megpuhult a cékla, hagyd kihűlni egy kicsit, majd szedd le a héját.
  6. Végül szeleteld fel vágj belőle nagyobb kockákat.
  7. Egy nagyobb tálban közben elkészítheted a saláta öntetet: ehhez öntsd össze az ecetet, a dióolajat és a sót valamint a borsot.
  8. Ebbe az öntetbe forgasd bele előbb az apróra vágott hagymát, majd óvatosan a megpuhult céklákat is.
  9. Tálalás előtt morzsold a salátára a feta sajtot és szórd meg friss petrezselyemmel.

Extra tippek:

  • A saláta egy-két nappal a találás előtt is elkészíthető, jót tesz az ízeknek egy kis állás. A fetát viszont csak az utolsó pillanatban tedd a salátára.
  • Ha korábban készíted a salátát, jóval tálalás előtt vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten szolgálhasd fel. Így jönnek ki igazán az édeskés, savanykás ízek.

 

 

A cékla grillezéséhez használhatsz sütőlapot, hogy könnyebb legyen mozgatni az ételt.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.