Grillezett camembert balzsamecetes gyümölcsökkel
írta: Peitli Csilla
A grillezett sajtok tartalmas, de mégis könnyű grill fogások, amelyek gyorsan elkészülnek. Ez a gyümölcsös változat nagyon látványos és tökéletes egy romantikus vacsorához.
Hozzávalók:
- 200 g camembert sajt
- 1 marék eper
- fél marék áfonya
- 120 g cukor
- 2 ek balzsamecet
- 1 ek kakukkfű
- 1 g só
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő alacsony hőfokra.
- A (fagyasztott) epreket vágjuk kisebb darabokra, majd keverjük össze az áfonyával.
- Egy kisebb edénybe tegyük bele a gyümölcsöket és adjuk hozzá a cukrot. balzsamecetet, sót, kakukkfüvet- Áztassuk fél órát, hogy a cukor elolvadhasson és a gyümölcsök átvehessék a fűszeres ízeket.
- A sajtot kenjük le egy pici olajjal, majd tegyük fel a grillre. Ha egy egész kört használunk, akkor nem kell tartani attól, hogy kifolyik, mert a burok egyben tartja majd az olvadó sajtot is.
- Zárt tető alatt 5 perc alatt pirítsuk meg az egyik, majd fordítás után a másik oldalát. Ennyi idő alatt megolvad a belseje, úgyhogy óvatosan bánjunk a sajttal, nehogy kiszakadjon.
- Tálaláskor tegyünk a sajt tetejére a gyümölcsös keverékből és rizzsel vagy pirított pitával kínáljuk.