Grillezett burgonya rozmaringgal és fokhagymával
írta: Peitli Csilla
Ha szeretne valami különlegesebb köretet a hús mellé, akkor válassza ezt a fokhagymás, rozmaringos sült krumplit, amely biztos nem okoz csalódást.
Hozzávalók:
- 900 g burgonya
- 50 friss rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
- 120 ml olívaolaj
- 3 kk só
- 1 kk fekete bors
Elkészítés:
- A krumplit hámozzuk meg, és főzzük elő sós (2 kk) vízben 10-12 perc alatt. Nem kell, hogy nagyon megpuhuljon, mert akkor szétesik majd grillezés közben. (Ezt a lépést akár előző nap is elvégezhetjük.)
- Amikor közepesen megfőtt, vegyük ki a burgonyát, csöpögtessük le, és vágjuk fel nagyobb hasábokra vagy vastagabb szeletekre, ahogy szeretnénk.
- A rozmaringot, a megpucolt és zúzott fokhagymát, az olívaolajat és a megmaradt sót, valamint a borsot keverjük össze.
- Ezzel a keverékkel vonjuk be a burgonyákat, óvatosan forgassuk össze, és hagyjuk egy kicsit pihenni, hogy a krumpli magába szívhassa az aromákat.
- Közben melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Egy vaslapon süssük a krumplikat, amíg el nem kezd pirulni. Ha rácson sütjük, akkor a grilljelek megjelenése már jó jel.
- Fordítsuk meg a krumplit, hogy mindkét oldalon egyformán piros és ropogós legyen.
- Azonnal tálaljuk a megmaradt páclével leöntve. (Aki szereti a sót, nagyszemű sóval díszítheti a köretet.)