Hozzávalók:
- 2 fej brokkoli
- 60 ml olaj
- 3 ek sriracha szósz
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 g só
- 5 g bors
Elkészítés:
- A brokkolikat szedd kisebb rózsákra, és tedd félre.
- Egy tálban keverd össze az olajat a srirachi szósszal, majd add hozzá a sót, borsot, és az összezúzott fokhagymát.
- Az alaposan elkevert szószban forgasd meg a brokkoli darabokat, majd hagyd pihenni az étet, hogy az ízek összeérjenek. Legalább 1 órát hűtsd, miközben néhányszor keverd át az egészet.
- Melegítsd elő a kamado grillt közepes hőfokra, és készítsd elő egy grillkosarat. Olajjal fújd le a fém edényt, hogy ne ragadjon le az étel.
- A brokkoli felhelyezése után gondosan zárd le a tetőt, és 20 perc alatt süsd készre.
Extra tippek:
- A pác elkészítésekor kóstold meg a szósz, és ha nem találod elég sósnak, tegyél még bele ízesítőt.
- A sriracha egy fokhagymás chili szósz, amelyet ha nem tudsz beszerezni (a receptben lévő amúgy is sok fokhagyma miatt) kiválthatsz egyszerű chili szósszal.
- A brokkolit keverheted karfiollal is, a színesebb végeredmény érdekében.
A brokkoli elkészítéséhez használj zöldség grillező kosarat!