Grillezett brokkoli sriracha szószban

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: pihentetés + 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 fej brokkoli
  • 60 ml olaj
  • 3 ek sriracha szósz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 g só
  • 5 g bors

Elkészítés:

  1. A brokkolikat szedd kisebb rózsákra, és tedd félre.
  2. Egy tálban keverd össze az olajat a srirachi szósszal, majd add hozzá a sót, borsot, és az összezúzott fokhagymát.
  3. Az alaposan elkevert szószban forgasd meg a brokkoli darabokat, majd hagyd pihenni az étet, hogy az ízek összeérjenek. Legalább 1 órát hűtsd, miközben néhányszor keverd át az egészet.
  4. Melegítsd elő a kamado grillt közepes hőfokra, és készítsd elő egy grillkosarat. Olajjal fújd le a fém edényt, hogy ne ragadjon le az étel.
  5. A brokkoli felhelyezése után gondosan zárd le a tetőt, és 20 perc alatt süsd készre.

Extra tippek:

  • A pác elkészítésekor kóstold meg a szósz, és ha nem találod elég sósnak, tegyél még bele ízesítőt.
  • A sriracha egy fokhagymás chili szósz, amelyet ha nem tudsz beszerezni (a receptben lévő amúgy is sok fokhagyma miatt) kiválthatsz egyszerű chili szósszal.
  • A brokkolit keverheted karfiollal is, a színesebb végeredmény érdekében.

 A brokkoli elkészítéséhez használj zöldség grillező kosarat!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.