Grillezett brokkoli saláta
írta: Peitli Csilla
A zöld a természet és a frissesség színe, így a nagy melegben kifejezetten jól eshet, ha a szokásos sült krumplis köretet lecseréljük egy zöldsalátára.
Hozzávalók:
- 2 fej brokkoli
- 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 180 ml majonéz
- 60 ml író
- 60 g turbolya
- 60 g snidling
- 30 g tárkony
- 2 ek citromlé
- 1,5 ek mustár
- 200 g sajt
- 600 g borsmustár
Elkészítés:
- Sütés előtt főzzük a rózsáira szedett brokkolit lobogó sós vízben két percig. Ennyi idő alatt épphogy csak puhul egy kicsit, de nem veszíti el a roppanósságát. A forró vízből kivéve, rögtön tegyük jéghideg vízbe, hogy meggátolja a további puhulást.
- Közben melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra.
- A brokkolikat locsoljuk meg olajjal úgy, hogy mindenhova jusson, majd sózzuk a rózsákat.
- A grillen 5-7 perc alatt, forgatással pirítsuk meg minden oldalát, majd tegyük félre hűlni.
- Közben a majonézt, az írót, a zöld fűszereket, a mustárt és a citromlevet keverjük össze. Igény szerint sóval ízesítsük.
- A borsmustárt és a brokkolit keverjük össze egy tálban, majd ízesítsük a salátaöntettel.
- Végül szórjuk rá a reszelt sajtot, és tálalhatjuk is.