Grillezett BLT burger
írta: Peitli Csilla
A klasszikus BLT burgerban a bacon, a paradicsom és a saláta teszi még tökéletesebbé a porhanyós és szaftos grillezett húspogácsát!
Hozzávalók:
- 500 g Darált marhahús
- 400 g bacon
- 120 ml majonéz
- 3 ek snidling
- fél db citrom leve
- 1 db Salátalevél
- 3 db paradicsom
- 1 kk só
- 1 kk bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- A baconből készítsünk kosárfonással kis lapokat. Ehhez a baconöket vágjuk félbe és helyezzünk három felet egymás mellé. A negyediket a háromra merőlegesen tegyük fel úgy, hogy a középső bacon egyik felét emeljük fel és csúsztassuk alá a negyediket. Ez a negyedik a két szélső baconre feküdjön fel, míg a középső alatt fusson. A középsőt hajtsuk vissza és a másik oldalán ezt ismételjük meg egy ötödik bacon szelettel. Végül fűzzünk egy hatodik szelet bacont is a kompozícióba. Ez a két szélső alatt és a középső felett fusson.
- Készítsünk annyi ilyen kis négyzetet, amennyi kijön a baconből, majd tegyük f el őket a grillre sülni.
- 20-25 perc alatt süssük ropogósra őket.
- Közben a darált húst dolgozzuk össze a sóval, borssal és készítsünk belőlük húspogácsákat.
- A pogácsákat is tegyük fel a grillre sülni, de ennek oldalanként csak 4 percre lesz szüksége a tökéletességhez.
- A majonézt egy kis tálkában keverjük ki a citromlével és az aprított snidlinggel.
- Végül jöhet a hamburger összeállítása: minden hamburger zsemlére tegyük fel a kis bacon kosárkát, kenjünk rá bőségesen a majonézből. Erre jöhet a húspogácsa, a paradicsom és a saláta még egy kis majonézzel.
- Az extra húsimádó változathoz a tetejére is jöhet egy bacon kosárka.