Grillezett békacombok zöldséges, baconos grillkenyérrel

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg békacomb
  • 20 szelet bacon
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg zöldbab
  • 10 dkg bébirépa
  • 40 dkg hagyma
  • fél fej fokhagyma
  • 350 g tejföl
  • 1 db tojás sárgája
  • 17 dkg liszt
  • 3 ek BBQ szósz
  • 1 tk só
  • 1 tk bors
  • 1 mk tárkony
  • 1 mk fokhagymapor
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés:

  1. 1 kg békacombot fűszerezel frissen őrölt feketeborssal, kevés fokhagymaporral és enyhén sózod fekete Himalája sóval.
  2. A sütés háromnegyed részénél (ami körülbelül a csirkeszárny elkészülési idejével egyezik meg) lekened bbq szósszal és készre sütöd (ez pár perc).
  3. A kenyér előre félig párolt zöldségekből (lehet konzerv is - ehhez nem kell párolás sem) zöldborsóból, zöldbabból, bébirépából és olivaolajon üvegesre vagy kicsit aranybarnára pirított hagymából áll.
  4. Ezeket sóval, borssal és tárkonnyal fűszereztük, tejföllel, egy tojássárgájával és annyi liszttel kevertük össze, hogy egy sűrű állagot kapjunk.
  5. Miután ez megvan egy, baconnel előre kibélelt őzgerincformába öntjük és körülbelül egy óráig sütjük 120-130 fokon.
  6. Majd kiborítjuk a formából és lekenjük újra bbq szósszal.
  7. Tovább sütjük a másik oldalát is 10 percig.

 

A recepthez használj fatüzelésű kamado grillt.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.