Hozzávalók:
- 1 kg békacomb
- 20 szelet bacon
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg zöldbab
- 10 dkg bébirépa
- 40 dkg hagyma
- fél fej fokhagyma
- 350 g tejföl
- 1 db tojás sárgája
- 17 dkg liszt
- 3 ek BBQ szósz
- 1 tk só
- 1 tk bors
- 1 mk tárkony
- 1 mk fokhagymapor
- 1 dl olívaolaj
Elkészítés:
- 1 kg békacombot fűszerezel frissen őrölt feketeborssal, kevés fokhagymaporral és enyhén sózod fekete Himalája sóval.
- A sütés háromnegyed részénél (ami körülbelül a csirkeszárny elkészülési idejével egyezik meg) lekened bbq szósszal és készre sütöd (ez pár perc).
- A kenyér előre félig párolt zöldségekből (lehet konzerv is - ehhez nem kell párolás sem) zöldborsóból, zöldbabból, bébirépából és olivaolajon üvegesre vagy kicsit aranybarnára pirított hagymából áll.
- Ezeket sóval, borssal és tárkonnyal fűszereztük, tejföllel, egy tojássárgájával és annyi liszttel kevertük össze, hogy egy sűrű állagot kapjunk.
- Miután ez megvan egy, baconnel előre kibélelt őzgerincformába öntjük és körülbelül egy óráig sütjük 120-130 fokon.
- Majd kiborítjuk a formából és lekenjük újra bbq szósszal.
- Tovább sütjük a másik oldalát is 10 percig.