Hozzávalók:
- 1 kg békacomb
- 1 db hagyma
- 60 ml olaj
- 15 ml mustár
- 5 g só
- 2 g bazsalikom
- 40 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom - leve, héja
- fél csokor petrezselyem
Elkészítés:
Készíts pácot, amihez először is egy aprítóban vágd össze a hagymát és a petrezselymet, majd ezt keverd el az olajjal, a sóval, a mustárral és egy citrom héjával és levével. Ha ez megvan tedd félre, felhasználásig.
Közben készítsd elő a békacombokat. A megtisztított combokat egy rétegben fektesd le egy magasabb falú edénybe, majd öntsd rá a pácot, és pihentesd az ételt 3 óráig.
Amíg pihen a comb, készítsd elő a grillt közepes hőfokra.
Sütés előtt itasd le a felesleges szószt a békacombokról, majd helyezd őket közvetlenül a rácsra és csukott tető alatt süsd őket 3 percig.
Ekkor fordítsd meg a húsokat, és a másik oldalt is grillezd 3 percig.
Ha a húsok szépen kifehérednek és könnyen le is válnak a csontról, kész is vagy.
A megmaradt szószt főzd fel a vajjal és a zúzott fokhagymával, majd tálaláskor ezzel locsold meg a combokat.
Extra tippek:
Pácolás közben egyszer megfordíthatod a combokat, hogy mindenhol egyenletesen vegyék fel a pácot. Ehhez használj fogót vagy pálcikákat, úgy nem sérted fel a gyenge húst.
Sütés előtt közvetlenül érdemes kicsit beolajozni a rácsokat, hogy biztosan ne ragadjon oda a hús.