Grillezett bárány szűzpecsenye
írta: Peitli Csilla
Keleties ízhatású grillezett bárány, amihez remekül illik a mentás joghurt.
Hozzávalók:
- 1 kg bárány szűzpecsenye
- 1 ek őrölt kömény
- 1 ek pirospaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek koriander zöldje
- 2 ek friss petrezselyem
- 1 ek citromlé
- 2 ek olívaolaj
- só ízlés szerint
Elkészítés:
- Tegyük egy tálba a bárányt és szórjuk rá az összes többi hozzávalót (a fokhagymát és a zöldfűszereket aprítsuk fel), majd kézzel jól dolgozzuk el és masszírozzuk a húsba a pácot.
- Hagyjuk pihenni 1 órát és közben melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Tegyük fel a húst a rácsokra és tető alatt süssük 15 majd fordítás után még legalább 10 percig.
- Amikor a hús belső hőmérséklete eléri az 57 (medium rare) vagy a 65 (medium) Celsius fokot vegyük le a húst és pihentessük még 10 percig. (Ezen idő alatt még feljebb megy a belső hőfok, de így lesz tökéletes.)
- Ezután már szeletelhetjük és mentás joghurtos páccal kínálhatjuk is.