Grillezett bárány kebab

írta: Peitli Csilla

Tavaszias bárány nyárs kaliforniai paprikával.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 600 g báránycomb
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db kaliforniai paprika (piros)
  • 1 db kaliforniai paprika (sárga)
  • 1 db kaliforniai paprika (zöld)
  • 2 db citrom
  • 60 ml olívaolaj
  • 1 kk olasz fűszerkeverék
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra.
  2. A bárányt, a paprikákat és a hagymát is vágjuk falatnyi darabokra.
  3. Sózzuk és borsozzuk a húst, majd tegyük egy nagyobb edénybe.
  4. Keverjük össze a citromok levét és reszelt héját az olajjal és az olasz fűszerkeverékkel.
  5. Ezt a pácot locsoljuk rá a bárányra és forgassuk össze.
  6. 10 perc után vegyük ki a húst a pácból és mehetnek bele a zöldségek is.
  7. Ezeket is hagyjuk pihenni pár percig, majd készítsünk nyársakat az alapanyagokból.
  8. Tegyük fel a grillre sülni a nyársakat, és 3 percenként fordítsunk rajtuk egyet.
  9. Félidőben még kenjük le a páccal, majd süssük készre, nagyjából 12 perc alatt.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.