Hozzávalók:
- 600 g báránycomb
- 1 db lilahagyma
- 1 db kaliforniai paprika (piros)
- 1 db kaliforniai paprika (sárga)
- 1 db kaliforniai paprika (zöld)
- 2 db citrom
- 60 ml olívaolaj
- 1 kk olasz fűszerkeverék
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra.
- A bárányt, a paprikákat és a hagymát is vágjuk falatnyi darabokra.
- Sózzuk és borsozzuk a húst, majd tegyük egy nagyobb edénybe.
- Keverjük össze a citromok levét és reszelt héját az olajjal és az olasz fűszerkeverékkel.
- Ezt a pácot locsoljuk rá a bárányra és forgassuk össze.
- 10 perc után vegyük ki a húst a pácból és mehetnek bele a zöldségek is.
- Ezeket is hagyjuk pihenni pár percig, majd készítsünk nyársakat az alapanyagokból.
- Tegyük fel a grillre sülni a nyársakat, és 3 percenként fordítsunk rajtuk egyet.
- Félidőben még kenjük le a páccal, majd süssük készre, nagyjából 12 perc alatt.