Grillezett bárány burger
írta: Peitli Csilla
Ha szeretnél a hagyományos irányvonaltól egy kicsit elkalandozni, és a marhahúst más húsfélére cserélnéd, akkor ez a bárány burger jó kiinduló alap lesz.
Hozzávalók:
- 1 kg darált bárányhús
- 2 ek Worcestershire szósz
- 1 kk só
- 1 ek hagymapor
- 1 ek fokhagymapor
- 1 kk őrölt bors
Elkészítés:
- Egy nagyobb tálban keverjük össze az összes alapanyagot.
- Gyors mozdulatokkal dolgozzuk el jól a fűszereket, majd letakarva tegyük félre, amíg felfűt a grill. (Ne hűtőben tároljuk.)
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A húsból formázzunk hat egyforma pogácsát és tegyük fel a grillre.
- Süssük először 4, majd fordítás után 3 percig. (Ezzel a sütésidővel medium rare lesz a hús, ha ennél jobban átsütve szeretnénk, akkor a fordítás után még húzzunk rá 1-2 percet.
- Közben pirítsuk meg a zseléket és ha szeretnénk a burgerbe, akkor a baconszeleteket is.
- Állítsuk össze a burgerek salátával, majonézzel és sajttal. (A kecskesajt különösen jól megy a bárányhoz.)