Grillezett avokádókrém kreatívan
írta: Billege Andras
Egy gyors, finom és hihetetlen egészséges előétel vagy reggeli receptet szeretnék megosztani veletek. Még azok is kedvelni fogják, akik az avokádót önmagában annyira nem szeretik.
Hozzávalók:
- 8 db avokádó
- 3 db Lime
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db piros chili
- 1 szál póréhagyma
- 3 evőkanál mustár
- 50 g jalapeno paprika ecetes
- só
- bors
Elkészítés:
A kerámia grillt (Kamado Joe) direkt grillezésre szerelem fel, viszont a szenet a tűzkosár egyik oldalára rendezem el. Amíg felfütöm 150-160 fokra addig előkészítem az alapanyagokat.
A póréhagymát, a petrezselymet, és az ecetes jalapeno felét apró kockákra vágom. A chilit félbe vágom, a magjait kiszedem és vékony szeletekre vágom. A limeokat félbe vágom. Az avokádód csak sütés előtt vágom félbe és szedem ki a magot, mert hamar oxidálódik és megbarnul.
Amikor a grill elérte a kívánt hőfokot a félbevágott limeokat és a felezett és magozott avokádót a vágott felükkel a rácsra teszem a parázs fölé. A másik oldal elég meleg lesz, hogy a kenyeret meg tudjuk pirítani.
Az avokádó és a citrom is kb 5 perc alatt elkészül és el tudjuk kezdeni a krém összeállítását.
Az avokádót villával összetörjük, a lime levét bele facsarjuk és a húsát is hozzá kaparjuk. Hozzá tesszük a chilit, hagymát, petrezselymet jalapenot. Mustárral, sóval és borsal fűszerezzük. 5 percet állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A kenyeret megkenjük az avokádó krémmel. Izlés szerint tehetünk hozzá sonka szeleteket, paradicsomot és jalapeno karikát.