Grillezett avokádó
írta: Peitli Csilla
Ha egy kis plusz ízt szeretne az avokádóba csempészni, akkor a grillezés a tökéletes megoldás. Kellemesen mélyíti a zöldség saját ízét, és az enyhén füstös jelleg is növeli az avokádó élvezeti értékét.
Hozzávalók:
- 4 db avokádó
- 2 csipet chili por
- 60 ml olaj
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra, és olajozzuk meg a rácsokat.
- Az olajat keverjük el a csípős paprikával, és ezzel kenjük le a kettévágott avokádó húsát. (A héjat nem kell leszedni.)
- Vágással lefelé tegyük fel a zöldséget a rácsokra és 5 percig süssük, vagy amíg szépen megjelennek az avokádón a grill jelek.
- Önmagában vagy egy citrommal meglocsolva kenyérrel, pitával fogyasszuk, de akár saláták alkotóeleme is lehet.