Grillezett angolna OFYR-on sütve

írta: Peitli Csilla

Az angolna talán az első választás egy grillvacsorához, de aki már kóstolta ez a japán változatot, az nem gondolkodik kétszer. Ízletes, izgalmas és olvad a szájban.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 500 g angolna filé
  • 1,5 ek szaké
  • 60 ml mirin
  • 2,5 ek barna cukor
  • 60 ml szójaszósz

Elkészítés:

  1. A mirint és szakét főzzük fel a cukorral, majd adjuk hozzá a szójaszószt.
  2. Forraljuk kis lángon 10 percig, hogy besűrűsödjön. (Ezt akár napokkal a grillezés előtt is megtehetjük.)
  3. Melegítsük elő a grillt.
  4. Az angolna bőrét irdaljuk be, hogy sütés közben majd ne kunkorodjon fel.
  5. Tegyük fel az angolnákat a grillre a bőrrel lefelé és süssük 3 percig.
  6. Ekkor fordítsuk meg és süssük újabb 3 percig.
  7. Kenjük le a korábban elkészített szósszal az angolnákat, majd süssük további 1 percig.
  8. Fordítsuk meg, kenjük le újra és süssük készre újabb 1 perc alatt.
  9. Rizzsel kínáljuk, az angolnákat falatnyi darabokra vágva.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.