Grillezett ananász sajttal
írta: Peitli Csilla
Egy kis gyümölcsös fogás vacsorára vagy akár parti előételnek.
Hozzávalók:
- 1 db ananász
- 200 g reszelt sajt
- 1 ek vaj
- 1 kk pirospaprika
- 1 szál újhagyma
- 1 db jalapeno
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- Az ananász karikázzuk fel vagy ha konzerv változatot használunk, csöpögtessük le.
- Egy tűzálló tálat kenjünk ki a vajjal, majd erre rendezzük el a képen látható módon az ananász karikákat.
- Szórjuk meg az ananászt egy kevés pirospaprikával, és ha szeretjük az édes-csípős kombinációt, akkor az apróra vágott jalapenóval is (ez akár ki is maradhat).
- Ezután szórjuk meg az egészet reszelt sajttal bőségesen, és mehet is fel a grillre 15-20 percre.
- Amikor a sajt már szépen megolvadt, vegyük le az ananászt és hintsük meg egy kevés pirospaprikával és a karikára vágott újhagymával.
- Önmagában vagy egy sonkás szendvicsre halmozva fogyasszuk!