Grillezett ananász sajttal

írta: Peitli Csilla

Egy kis gyümölcsös fogás vacsorára vagy akár parti előételnek.


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db ananász
  • 200 g reszelt sajt
  • 1 ek vaj
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db jalapeno

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. Az ananász karikázzuk fel vagy ha konzerv változatot használunk, csöpögtessük le.
  3. Egy tűzálló tálat kenjünk ki a vajjal, majd erre rendezzük el a képen látható módon az ananász karikákat.
  4. Szórjuk meg az ananászt egy kevés pirospaprikával, és ha szeretjük az édes-csípős kombinációt, akkor az apróra vágott jalapenóval is (ez akár ki is maradhat).
  5. Ezután szórjuk meg az egészet reszelt sajttal bőségesen, és mehet is fel a grillre 15-20 percre.
  6. Amikor a sajt már szépen megolvadt, vegyük le az ananászt és hintsük meg egy kevés pirospaprikával és a karikára vágott újhagymával.
  7. Önmagában vagy egy sonkás szendvicsre halmozva fogyasszuk!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.