Hozzávalók:
- 1 db ananász
- 6 ek cukor
- 1 db vanília rúd
- 1 kk ötfűszer keverék
- 3 ek vaj
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
- Fogjuk az ananászt, levágjuk a tetejét, amit félbe vágunk. Ezt használhatjuk később dekorációnak. Majd levágjuk az ananász alsó részét. Ezután 8 darabba vágjuk. Az ananász belső kemény részét kivágjuk. A héjától nem szabadítjuk meg, csak a gyümölcs húsa alatt bevágjuk, majdnem végig, majd grillrácson 2-3 perc alatt szépen megsütjük.
- Amíg sül egy kis cukorral meghintjük, hogy szépen karamellizálódjon.
- Egy serpenyőben cukrot karamellizálunk, amihez hozzárakjuk egy vanília rúd kikapart magját, majd 5 fűszer keveréket. Ezt magunk is elkészíthetjük, ha van mozsarunk és a következő 5 fűszer: csillagánizs, szegfűszeg, fahéj, szecsuáni bors, köménymag.
- Mikor a cukor szépen karamellizálódni kezdett a fűszerekkel, pár kanál vajat rakunk hozzá, majd 2 deci tejszínt. Összekeverjük kicsit, majd az ananászt tálaljuk és ráöntjük a karamellünket.
A különleges ízhatás érdekében süsd az ananászt grillrácson.