Grillezett alma húsok mellé köretnek
írta: Peitli Csilla
Szárnyasok és sertések mellé is különleges köret lesz az almából, különösen, ha a zsálya íze a húsoknál is visszaköszön.
Hozzávalók:
- 4 db alma
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek cukor
- 2 ek friss zsálya
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Amíg melegszik a grill, addig vágjuk ki az almák csumáját és aprítsuk fel. Vághatjuk igény szerint szeletre vagy gerezdekre is.
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a almát az olajjal, a cukorral és az apróra vágott zsályával.
- Ezután tegyük fel a grillre és süssük 3 percig az almákat az egyik oldalukon. Fordítás után jöhet az újabb 3 perc grillezés.
- Húsok mellé, még melegen kínáljuk.