Grillen sült brownie
írta: Peitli Csilla
Tömény, csokis és a közepén még lágy brownie-t a grillen is könnyen elkészítheted.
Hozzávalók:
- 100 g liszt
- 3 db tojás
- 2 ek olaj
- 200 g cukor
- 200 g barna cukor
- 2 kk vanília kivonat
- 115 g vaj
- 200 g étcsoki
- negyed kk sütőpor
- fél kk só
- vanília fagylalt
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra az egyik oldalon.
- Keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport, majd tegyük félre.
- Az öntöttvas serpenyőbe tegyük bele a felaprított csokoládét, a vajat és az olajat, majd tegyük fel a grillre, hogy elolvadjanak.
- Amikor elolvadtak az összetevők, vegyük le a grillről és pihentessük 5 percet mielőtt tovább haladunk, hogy ne legyen túl meleg a tojásoknak a keverék.
- Ha kicsit lehűlt a csokis keverék, adjuk hozzá a három egész tojást és gyorsan keverjük el.
- Mehet hozzá még a kétféle cukor és a vanília kivonat is.
- Keverjük el alaposan az egészet, majd adjuk hozzá a lisztes részt.
- Dolgozzuk simára a tésztát és mehet is vissza a grillre.
- Zárt tető alatt süssük 30 percig, majd amikor elkezd szilárdulni a tészta, figyeljük. Belül még lehet egy kicsit nedvesebb a brownie, tehát semmiképpen ne süssük túl. Amikor a széleken már tisztán jön ki a hústű, de középen még egy kicsit ragad rá, akkor vegyük le és hagyjuk pihenni felvágás előtt.
- Tálaláshoz vágjuk szeletekre és vanília fagylalttal a tetején kínáljuk.