Grillen készített dim sum, pirított zöldségekkel
írta: Peitli Csilla
Az asztali OFYR Tablo'O-n igazi közösségi élmény lesz elkészíteni ezt az ételt, még fagyasztott alapanyagokból is.
Hozzávalók:
- 500 g töltött batyu
- 1 dl dim sum szósz
- 300 g cékla
- 300 g répa
- 3 db római saláta
- 2 dl alaplé
- 3 ek olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A salátát vágjuk félbe.
- A répát és a céklát pucoljuk meg, majd főzzük őket, amíg kezdenek megpuhulni.
- Az alaplét öntsük egy öntöttvas edénybe, amit állítsunk a grill közepére.
- A bambusz párolóba vágjunk egy sütőpapírt és erre helyezzük fel a tészta batyukat.
- Amikor az alaplé elkezd forrni, tegyük felé a bambuszkosarat és pároljuk meg a tésztákat.
- Közben a zöldségeket vegyük ki a vízből, csöpögtessük le és a salátával együtt kenjük le minden olívaolajjal.
- A zöldségeket sózzuk és borsozzuk, majd tegyük fel a vaslapra és pirítsuk meg őket, amíg szép színt kapnak és teljesen megpuhulnak.
- Amikor elkészültek a tészta batyuk rögtön kínálhatjuk őket a pirított zöldségekkel és a mártogatóssal, de a lapos felüket meg is piríthatjuk egy kicsit előtte. Úgy talán még finomabb lesz.